سلیمان رستمیان امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در ایلام اظهار داشت: در دوران دفاع مقدس همه دستگاهها به نوعی درگیر دفاع بودند، بنیاد شهید نیز به عنوان یک نهاد پشتیبان و هماهنگی بین خانوادهها و رزمندگانی که به جبهه اعزام میشدند کار بسیار سختی داشت و کسانی که مسؤولیت این کار را بر عهده داشتند شرایط بسیار سختی را تحمل میکردند، همدردی با خانواده شهدا، فرآیند کار تشییع پیکر شهدا و اطلاع دادن به خانواده شهدا کاری بسیار مشکل است.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان ایلام گفت: در مواقعی نیز با تعداد زیادی از شهدا مواجه میشدند که قطعا با توجه به فرصت زمانی کم که در اختیار داشتند در همه کارها و مسؤولیتها با سختیهای زیادی روبهرو میشدند، افزون بر این، بنیاد شهید به عنوان نهادی که مورد تفکر امام بود برای حمایت از خانواده شهدا در حوزه ارتقاء در جایگاه و منزلت و تکریم و احترام آنها نقش بسیار موثری را ایفا کردند.
این مسؤول اضافه کرد: بنیاد شهید از ابتدای انقلاب به عنوان یک نهاد مؤثر و مفید برای جامعه خصوصا حمایت و پشتیبانی از خانواده شهدا و ایثارگران نقش خود را ایفا کرد و در کنار آن نیز دیگر دستگاهها فعالیت داشتند حتی نقش همکاران ما در دوران دفاع مقدس و در جنگ به صورت مستقیم نیز بود و عمدتا در لباس رزمنده به درجه جانبازی و شهادت نیز نائل شدند و در آن ایام در هر فرصتی که پیدا میکردند در خط مقدم حضور داشتند.
وی ادامه داد: در سالهای گذشته بنیاد شهید برنامهای را طراحی کرد که این برنامه شامل مستندسازی آثار شهدا، جمعآوری و طبقه بندی و اسناد شهدا بود، در مجموعه بنیاد شهید فعالیت بسیار خوبی صورت گرفت و حدود 57 هزار سند مربوط به شهدای استان ایلام جمعآوری شد و کار مستندسازی و دیجیتالی کردن و نهایتا اصل اسناد در مرکز اسناد ملی کشور نگهداری شد.
رستمیان افزود: در بین این اسناد 464 وصیتنامه شهید که قطعا در آن حالت روحانی شهیدان نوشته شده و عمدتا در زمان جنگ در منطقه جنگی با امکاناتی که وجود داشته نوشته شده است که در واقع یک اثر بسیار فرهنگی به عنوان گنجینه معنوی تولید شده تلقی میشود و به عنوان یک تاریخ ماندگار و یک سند بسیار مؤثر در آیندگان داشته و بر جای مانده است.
وی در ادامه گفت: وصیتنامه شهدا دارای ویژگیهای خاصی بوده و امام راحل در این باره فرمود که 50 اگر سال عبادت کردی در کنار آن یک وصیتنامه شهدا نیز بخوانید و در رابطه با آن فکر کنید، تاکید همه مراجع و مقام معظم رهبری، در این راستا سبب شد تا در سالهای گذشته بنیاد شهید تلاش زیادی داشته باشد و وصیتنامهها را به صورت ویژه و خاص مستندسازی و چاپ کند، با پیگیریهای صورت گرفته از طریق مرکز زبان ادبیات دانشگاه تهران به دلیل اهمیت موضوع قراردادی منعقد شده که یک کار پژوهشی 5 ساله بر روی وصایای شهدا صورت گیرد و الحمدلله اکنون وصایا چاپ و آماده رونمایی است.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان ایلام گفت: روز گذشته نیز با حضور مسؤولین، خانواده شهدا، جامعه علمی استان اساتید، اعضای هیأت علمی دانشجویان در دانشگاه ایلام و در سالن آیتالله حیدری از وصیت نامههای شهدا رونمایی شد و به عنوان یک اثر فرهنگی و یک اثر ماندگار باقی ماند.
این مسؤول اضافه کرد: این اثر به عنوان میراث معنوی مردم این استان و نقش آنان که در آن زمان و در برابر دشمن با همه مشکلاتی که وجود داشت از ایران اسلامی دفاع کردند در تاریخ ثبت و ماندگار خواهد ماند.
وی در ادامه گفت: این کار بسیار موثر و یک گنجینه بسیار ارزشمندی است که انشالله بعد از رونمایی در محافل علمی و در کتابخانههای رسمی و در جایی که باید اهل قلم و پژوهش از آنها استفاده کنند توزیع میشود تا مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان ایلام گفت: از همه علاقمندان و خانواده شهدا و ایثارگران و مسؤولان استان ایلام که به احترام قلم مبارک شهدا در این آیین رونمایی حضور پیدا کردند تشکر میکنم.